Fotogalérie

Pečenie chleba.

Publikované 2. februára 2017

Pečenie chleba. Chlieb patrí k základným potravinám, ktoré sa pripravujú pečením cesta pozostávajúceho minimálne z múky a vody. Vo väčšine prípadov je nutná jedlá soľ a droždie. Niektoré druhy chleba obsahujú aj korenie (napr. rascové semeno) a zrná (sezam, mak). Zrná sa používajú aj na dekoračné účely. Chlieb môže byť konzumovaný samostatne, často s maslom alebo so sladkou nátierkou, ako sú džemy, zaváraniny, želé, marmelády, med, alebo môže byť použitý na obložený chlieb. V kuchyni treba chlieb uskladniť do špeciálneho krytu, aby zostal čerstvý a bol chránený pred plesňou. Toto všetko sa naši škôlkari dozvedeli, ba čo viac, oni si túto prácu aj priamo sami vyskúšali na príprave vlastného chleba. Starostlivo dávali do pripravenej misy všetky ingrediencie, ktoré následne vymiešali na hladké, vláčne cesto a nechali v teple vykysnúť. Po vykysnutí ho dali do vopred nachystanej formy a chlebík sa išiel piecť. Medzitým sa od pani učiteľky dozvedeli ako sa piekol chlebík kedysi a ako sa pečie dnes. Po vybratí a vychladnutí upečeného chlebíka deti sami okoštovali, čo si upiekli a spokojné detské tváričky boli dôkazom toho, že chlebík sa im podaril.



Video

Zber TKO a SZ 2017

Plagát

© Veľké Teriakovce 2010-2016

Odporúčame rozlíšenie obrazovky 1024x768 a vyššie.
Page by Peter Boháčik